De persoon achter Pitstop

Wie is de coach?
Sijko-Jan Hoeksema werkt sinds 1993 in techniek en sinds 2005 (ook) in hulpverlening als therapeut en coach en heeft een hart voor mensen die vastlopen.

Toen zijn werkgever in het jaar 2000 een financiële uitdaging te verwerken had, maakte Sijko-Jan van de nood een deugd. Hij verkocht z'n huis en reisde hij met zijn vrouw en 2 kinderen naar India, het geboorteland van zijn vrouw. Daar heeft hij een half jaar een training gevolgd en 'outreach' gedaan, wat betekende dat ze werkten op het gebied van primary Health care voor kinderen in kindertehuizen. Dit hebben ze als een scharnierpunt in hun leven ervaren en voor Sijko-Jan had dit tot gevolg dat hij na terugkeer een zoektocht begon. Wat hij zocht was betekenis voor zijn leven: "techniek vind ik leuk, maar ik wil doen wat ik ook belangrijk vind!" Na 3 jaar zoeken resulteerde dit in de keuze om mensen te gaan helpen - oftewel: hulpverlening en coaching! Dit leidde tot een 4 jarige post HBO opleiding en vooral veel werkervaring opdoen. Een van de belangrijke thema's werd het omzien naar mannen, omdat hij merkte dat veel mannen hun innerlijke nood alleen proberen op te lossen:

"Het is zonde dat veel mannen zo lang in hun eentje blijven doorworstelen, terwijl deze generatie mannen mondig genoeg is om aan te geven wanneer ze niet tevreden is, ruiterlijk genoeg is om hulp te vragen en capabel genoeg is om hulp te verlenen. Laten we deze drie eigenschappen verenigen en niet langer tijd verspillen, maar samen sterker worden! Wij geloven en zien dat dit mogelijk is en willen dat graag faciliteren!"

Meedoen? Bel gerust.

Meer over mijn achtergrond kun je lezen bij Wie ben ik.