Thema's

Voorbeelden
Zoals wordt uitgelegd bij Werkwijze, is het de bedoeling om met elkaar in gesprek te komen over diverse thema's die door de gespreksleiders en deelnemers worden aangedragen. Voorbeelden van dergelijke thema's vind je hieronder. Het gaat voornamelijk om erkenning en herkenning, gericht op contactherstel en het herwinnen van zin, passie en eigenwaarde. 

Vaardigheden
Door de thema's verweven structuren dragen bij aan het vinden van houvast en het veranderen van negatieve patronen in positief herstel. Daarbij kun je denken aan het ontwikkelen van vaardigheden zoals Signaleren, Melden, Onderzoeken, Begrijpen en Veranderen, maar ook: Grenzen aangeven, Stilstaan bij je eigen behoefte, Persoonlijke, directe communicatie en nog veel meer. Dit zijn elementen die telkens terug zullen komen.

Ben je geïnteresseerd geraakt of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

 • 1
  Werk


  Conflicten met collega's? Geen waardering voor je inzet? Werk waar je van baalt? Of heb je geen werk? Een knoop in je maag? Begin met praten! Deel je ervaring met 'neutrale' anderen die WEL naar je luisteren, met je meedenken en eerlijke feedback geven. Wacht niet tot je omgeving verandert, zoek naar verandering van jezelf.

 • 2
  Relaties


  Een relatie aangaan én daarna ook onderhouden is een hele toer. Ook als je makkelijk contact legt, geloven wij dat de echte voldoening zit in de verdieping, niet in het afhaken en stap 1 telkens herhalen. Maar tot welke prijs? Ontdek hoe anderen dit doen en hoe je met nieuwe inzichten en energie een waardevolle relatie kunt hebben.

   

 • 3
  Ouderschap


  Ouders komen voor enorme uitdagingen te staan. Steunen en loslaten, liefhebben en corrigeren, praten en onderhandelen, voorbeeld geven en voorbeeld nemen, leiden en lijden, het hoort er allemaal bij. Dacht je levenservaring te hebben, krijg je kinderen. Ze testen niet alleen je bankstel, ze testen jou ook, kun je er nog van genieten?

 • 4
  Competitie


  Onze maatschappij (=wij) vraagt veel van ons. Het tempo is hoog en de levensstandaard idem dito. Vergelijken, concurreren, trends volgen. Je mannetje staan - winnen! Maar van wie eigenlijk? Wordt je er blij van? Wanneer is het genoeg? Wat mag het kosten? Leer om samen te winnen, want winnen in je eentje is alsnog verliezen.

 • 5
  Geld & bezit


  Geld maakt gelukkig, geld geeft zorgen, geld is goud, geld is sneeuw en geld stroomt. Wat geldt voor jou? Spelen geld en bezit een grotere rol in je leven dan je wilt? Steek eens je licht op bij anderen. Deel je problemen en ontdek dat je niet de enige bent. Leer van elkaar hoe je jouw zaken op orde kunt houden, ondanks de huidige onrustige tijden. 

 • 6
  Angsten


  Als tegenhanger van liefde speelt ook angst in vrijwel alles een rol. Hoewel we angst graag onderdrukken of vermijden, ligt de kracht juist in het (h)erkennen ervan. Gezonde angst kan je beschermen, maar oude angst kan je isoleren. Leer angst daarom te onderscheiden en vind een weg om toch tot je doel te komen of beter nog: van je oude angst af te komen.