Sijko-Jan Hoeksema

The summer of ’69 is mijn zomer. Vanwege mijn interesse voor techniek ben ik na mijn voortgezet onderwijs die richting in geslagen. Na mijn HBO opleiding Industriële automatisering kwam ik terecht in de technische ICT, waar ik 7 jaar in gewerkt heb.

Ik begon te merken dat ik techniek wel leuk vond, maar niet belangrijk genoeg om als enige levensmissie te voltooien. Het maakte me onrustig en zorgde ervoor dat ik in 2000 de ICT verliet en in technische verkoop terecht kwam. Ik kreeg daardoor meer contact met mensen, maar de onrust bleef bestaan.

Na 3 jaar besloot ik om mijn hart te gaan volgen, dat steeds duidelijker zei: “ga mensen helpen”. Dit bracht mij bij een 4 jarige post HBO opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening, die ik heb voltooid in 2006 en sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig psychosociaal hulpverlener en trainer.

Mijn motto is: “zorg dat je tevreden bent”. Makkelijker gezegd dan gedaan - ik weet het. Soms heb je daar echt even hulp bij nodig! Overigens ben ik getrouwd en ik heb drie kinderen.